The roots
Dé Italiaanse keuken bestaat niet. Het is een geheel van streekgebonden, lokale specialiteiten en recepten van de Nonna (grootmoeder). Bij La Brasseria Da Mauro wordt je ondergedompeld in de keuken van het Zuiden. Meer bepaald die van de Bari (Puglia), waarin alles draait om puurheid. Een terugkeer naar de essentie van de Italiaanse keuken: zalig lekker, geen gedoe. Precies dat brengen Mauro, zijn zoon Davide en het team naar Edegem: dagverse ingrediënten, zelfgemaakte pasta, seizoensgebonden suggesties en heerlijke pizza’s bereid in een traditionele houtoven. Dat alles geserveerd door een uiterst charmante én volledig Italiaanse crew. Nog een glaasje aangepaste wijn erbij? U zou haast vergeten dat u op het gemeenteplein van Edegem zit. Kijk bij uw bezoek aan La Brasseria Da Mauro ook zeker even op het suggestiebord en ontdek de verrassende specialiteiten uit het Zuiden.
Zalig lekker
Bij La Brasseria Da Mauro is pasta een ernstige zaak. Dat begint al bij de keuze van de ingrediënten: uit kwaliteit groeit kwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg. Elke dag wordt de pasta vers bereid volgens het familierecept, doorgegeven van vader op zoon. Ook het brood is kraakvers, recht uit de oven op uw bord. De chef en zijn team bereiden alles met passie, fierheid en respect voor de ingrediënten. En dat proef je.
Eerlijke keuken
De keuken van Bari staat bekend als de ‘cucina povera’, vrij vertaald de ‘armeluiskeuken’. De filosofie van deze keuken is gericht op het ten volle benutten van de ingrediënten zodat er niets van de smaak verloren gaat. De verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten worden verwerkt tot een geheel dat veel meer is dan de som der delen.
Zalig lekker
Kom langs bij La Brasseria Da Mauro en (her)ontdek de Zuid-Italiaanse keuken. Buon appetito!